Publisert 4. februar 2000

Det norske riggselskapet Sedarill har fått mer å henge fingrene i med oppkjøpet av Scorpion, utgiftene har økt, men inntektene har også gått opp.

I 2009s første halvår sikret Seadrill seg en inntekt fra operasjoner på 1,51 milliarder amerikanske dollar mot årets inntekt på 1,76 milliarder dollar. Dette tilsvarer omkring 9,5 milliarder, og 11 milliarder kroner. En inntekstdifferanse på omkring 1,5 milliard norske kroner. økte utgifter gjorde derimot sitt, og resultatet for samme periode i år endte på 546 millioner dollar, mot 607 millioner dollar i fjor. Dette er en differanse på 383 millioner norske kroner.

Driftsresultatet for årets andre kvartal gikk opp fra 332 millioner dollar til 383 millioner dollar, økningen kommer, spesielt økt bidrag fra dypvannsriggene bidrar til økningen for Seadrill.

– Best i industrien
– Vår strategi har vært å styrke vårt selskap gjennom konstruksjon og anskaffelse av topputstyr og efarne ansatte. Denne strategien har resultert i Seadrills beste ordrereserve i industrien. Når vi nå gjør denne reserven om til inntekter er vi stolte av å kunne presentere det høyeste driftsresultatet justert for nedskrivinger noen sinne, sier konsernsjef i selskapet, Alf C. Thorkildsen i en pressemelding.

Selskapet har inngått en rekke store kontrakter det siste kvartalet, og oppkjøpet av Scorpion har gjort sitt for at selskapet kan gå enda lysere tider i møte. Selskapets nyeste rigg «West Elara» skal etter planen leveres fra verftet i Singapore i desember, og fra august neste år skal den på jobb for Statoil i norske farvann.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger