Publisert 4. februar 2000

Riggselskapets nye jack-up rigg har fått fremtiden sikret, i alle fall for fem år. Snart bærer turen til Norge hvor den skal ut på tur for Statoil. Oppdraget er verdt nærmere fire milliarder.

SEADRILLER I VEI: Det er få oppjekkbare
rigger på norsk sokkel, nå får «West Epsilon»
selskap av Seadrills nyeste.

Kontrakten mellom de to selskapene har en verdi på 650 millioner dollar, eller nærmere fire milliarder norske kroner. Intensjonsavtalen innebærer bruk av riggselskapets nyeste rigg av typen Gusto MSC CJ70 150A. Riggen bygges for tiden ved Jurong-verftet i Singapore, og skal stå ferdig i begynnelsen av 2011.

– Vi opplever at avtalen reflekterer et bærekraftig prisnivå på denne type borerigger. Avtalen er en videre styrking av samarbeidet med Seadrill, forteller Anders Opedal, sjef for anskaffelser i Statoil.

Storkunden Statoil
Riggen er designet for avanserte, utfordrende oppgaver, og skal i selskapet være spesialtilpasset norske forhold. Spesifikasjonene på riggen skal være tilsvarende verdens største oppjekkbare rigger, og den skal kunne utføre boreoperasjoner på inntil 150 meters dyp.

– Dette er vår tredje påfølgende kontrakt med Statoil i løpet av de siste fire ukene. De tre øvrige kontraktene har en verdi estimert til totalt 1,8 milliarder dollar, eller over ti milliarder norske kroner, dette betyr at Statoil er en av de viktigste kundene for Seadrill globalt, forteller Alf Thorkildsen i Seadrill.

Statoil vurderer nå hvor riggen skal plasserers, og de opplyser at riggen vil være en vesentlig faktor i arbediet for å oppnå produksjonsmålet på norsk sokkel.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger