Seadrill utnevner ny CEO

Publisert 19. juli 2013

Per Wullf erstatter Fredrik Halvorsen som administrerende direktør.

Styret i Seadrill har i dag annonsert at Per Wullf erstatter Fredrik Halvorsen som administrerende direktør i Seadrill Management Limited. Halvorsen forlater Seadrill til fordel for Ubon Partners, et ventureselskap innen teknologi.

– Styret ønsker å uttrykke sin takk til Fredrik Halvorsen for hans bidrag til Fredriksen-konsernet siden han kom til oss i 2010. Hans erfaring med å administrere organisatoriske endringer brakte en sårt tiltrengt kompetanse til våre virksomheter, inkludert vellykket overgang av Seadrill Management fra Norge til London i år. Halvorsen forlater selskapet i slutten av juli, og vi ønsker ham alt godt i Ubon Partners, sier John Fredriksen i en melding.

Den nye konsernsjefen, Per Wullf, har jobbet for Seadrill siden februar 2009 som Executive Vice President og Chief Operating Officer. Før Seadrill hadde han flere ledende stillinger i Maersk, senest som administrerende direktør i Maersk Contractors i Norge. Han har 33 års erfaring innen boring industrien, inkludert 17 år i internasjonale og offshore operasjoner.

– I sin nye stilling skal Wullf fortsette med sitt fokus på drifting av flåten, og inntil videre beholder han sin stilling som selskapets COO. Enkelte funksjoner som tidligere har vært en del av konsernsjefens oppgaver som investorpresentasjoner, transaksjoner og finansiering vil i stor grad bli overtatt av CFO Rune Magnus Lundetrae og CAO Rob Hingley-Wilson. Dette blir gjort for at Wullf å opprettholde maksimal fokus på Seadrills ekspansjon og operasjoner, sier Fredriksen.

– Styret, inkludert meg selv, vil fortsette å være svært aktivt involvert i den strategiske utviklingen av selskapet, samt overvåking av selskapets drift. Med sin bakgrunn, er Mr. Wullf et naturlig valg for styret for å sikre en smidig overgang og bringe Seadrill til neste nivå.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger