Publisert 4. februar 2000

Seadrill har nå vedtatt å opprette et nytt selskap for Nordsjøen. Det nye selskapet skal hete North Atlantic Drilling Limited, og vurderer nå å bestille enda en ny rigg.

DEL AV NYTT SELSKAP: «West Phoenix».
(Foto: SEADRILL)

Som selskapet gjorde kjent i går, har Seadrill planer om å skille ut seks av sine seks eksisterende harsh environment-enheter i et eget selskap for Nordsjø-området. Selskapet skal hete North Atlantic Drilling Limited (NADL), og vil operere de seks Seadrill-enhetene «West Phoenix», «West Venture», «West Alpha», «West Navigator», «West Epsilon» og «West Elara». Alle riggene, unntatt sistnevnte, er nå i operasjon i Norge. «West Elara» er under bygging, og vil begynne boring for Statoil på norsk sokkel i løpet av året.

I tillegg til disse seks riggene, avslører nå Seadrill at selskapet er i samtaler om å bygge enda en enhet som skal bli en del av det nye selskapet.

– Målet med dette er å utvikle en eier og operatør av rigger for arktiske strøk og røffe farvann uten sidestykke. NADL vil ha 1.000 ansatte i en organisasjon som allerede har nesten 40 års erfaring. Dette vil sette selskapet i en unik posisjon for å tjene oljeselskaper på en sikker og effektiv måte i arbeidet med å utvikle nye og mer krevende reservoar, skriver Seadrill i en melding.

Selskapet varsler at de ser for seg vekst både organisk og gjennom oppkjøp.

– Vi er veldig glade for etableringen av North Atlantic Drilling. Vi har seks enheter på langtidskontrakter og er i en unik posisjon for dette segmentet. Gjennom etableringen av dette selskapet kan vi utnytte den posisjonen vi har og få vekst og konsolideringsmuligheter som blir begrenset av vår nåværende eierstruktur. Seadrill vil være en langsiktig eier i Nirth Atlantic Drilling, sier Alf C Thorkildsen, administrerende direktør i Seadrill Management.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger