Publisert 4. februar 2000

Sector Omega avkrefter i dag ryktene om at selskapet har regissert fusjonsforslaget fra Noreco til Det norske, og fastholder at de ikke visste noe om Norecos fusjonsforslag før selskapet forslo nytt styre i Det norske.

Selskapet har i dag sendt ut en pressemelding, stilet som et åpent brev til styre og ansatte i Det norske oljeselskap, hvor de avkrefter rykter om at selskapets hensikter i forbindelse med generalforsamlingen i Det norske 2. februar da et nytt styre, forslått av Sector Asset Management, ble valgt i selskapet.

FIKK NYTT STYRE: Det norske-sjef Erik
Haugane fikk nytt styre å forholde seg
til 2. februar. (Foto: HENRIK SALTHE)

– Vi mente det var i selskapets og alle aksjonærenes beste interesse å velge et nytt og uavhengig styre på ekstraordinær generalforsamling 2. februar, som blant annet kan vurdere Det norskes strategiske alternativer med nye øyne. Derfor fremmet Sector sitt eget styreforslag, som fikk støtte fra majoriteten av de fremmøtte aksjonærene i Det norske, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Kjente ikke til fusjonsforslag
Selskapet presiserer også at det nye styret, på en uavhengig basis, skal vudere strategiske alternativer som til enhver tid er tilgjengelige for selskapet. Et slikt strategisk alternativ kan være en fusjon, men Sector understreker at de ikke stod bak fusjonsforslag som kom fra Noreco dagen etter at det nye styret var valgt, selv om selskapet har store eierandeler i både Noreco og Det norske.

– Noreco har fra tid til annen, på generelt grunnlag, luftet strategiske alternativer med sine største aksjonærer, deriblant Sector. I denne forbindelse har Sector blitt kjent med at et mulig strategisk veivalg for Noreco kan være fusjon med Det norske. Sector hadde imidlertid ikke kunnskap om Norecos fusjonsforslag, som ble presentert i børsmelding om morgenen 3. februar. Noreco har selv uttalt at dette forslaget ble vedtatt på styremøte om kvelden 2. februar, altså etter valget av det nye styret i Det norske, skriver selskapet.

Klikk?
Sector Asset Management skriver også i sin pressemelding at det nye styret skal sikre god selskapsstyring uten at geografiske eller personlige særinteresser fremmes på bekostning av selskapet og aksjonærfellesskapet. Det forrige styre i Det norske ble kalt trøndermafiaen, og representerte kretsen rundt gamle Pertra og Det norske-sjef Erik Haugane. Lars Tell, administrerende direktør i Sector Asset Management, ønsker ikke å kommentere hvorvidt selskapet hadde behov for å bryte opp den såkalte trøndermafiaen.

– Vi har sendt ut vår melding i dag, og det er vår kommentar til denne saken, sier Tell til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger