Seiler inn tre langtidskontrakter

Publisert 21. desember 2010

Farstad Shipping har vunnet langtidskontrakter med tre fartøy utenfor Australia til en verdi av 1,7 milliarder kroner. Rederiet frykter tøffe tak til neste år og er fornøyd med avtalene.

Av Elisabeth Fiveland

Farstad Shipping har sikret seg befraktningsavtaler med Chevron i Australia for ankerhåndteringsfartøyene «Far Shogun» og «Far Saracen».

Kontraktsvarighetene på begge AHTS-fartøyene er på tre år, og skipene skal betjene den halvt nedsenkbare riggen «Atwood Osprey». Operatøren trenger fartøyene i forbindelse med leteboring utenfor nordvestkysten av Australia fra mars neste år.

– Utfordrende år
Chevron har også opsjon på ytterligere tre år på begge skipene. Fartøyene forlater dermed spotmarkedet i Nordsjøen i løpet av januar neste år.

– 2011 vil være et utfordrende år for forsyningsskips-industrien, og disse kontraktene er viktige for Farstad Shippings kontraktsdekning i 2011, skriver rederiet i en børsmelding.

Samtidig har ålesundrederiet sikret seg kontrakt med forsyningsfartøyet «Lady Melinda». Fartøyet skal gå på oppdrag for ConocoPhillips, også her dreier det seg om offshoreoperasjoner utenfor Australia, nærmere bestemt på Bay Undan.

– Sterkere i Australia
PSV-kontrakten har også en varighet på tre år, med opsjon for ytterligere to år. Ettersom avtalen erstatter en eksisterende, fortsetter skipet å gå for operatørselskapet.

– Disse nye kontraktene forsterker ytterligere Farstads omdømme som ledende leverandør av supplyskip i Australia, skriver Farstad i en pressemelding.

Samlet har de tre kontraktene en verdi på om lag 1,7 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger