Publisert 4. februar 2000

Én dag før seismikkskytingen skulle ta til i Troms II og og Nordland VII, hev Havforskningsinstituttet på bremsene i fiskens navn. Det var ikke nødvendig.,Nå viser nye studier utført av Statens Forurensningstilsyn, Havforskningsinstituttet, Oljedirektoratet og Fiskeri- og kystdepartementet at seismisk skyting i denne omgang likevel ikke er skadelig for fiskens gytemønster eller generelle helse, og datainnsamlingen kan fortsette som planlagt. Om enn en uke på etterskudd.

De ekstra undersøkelsene beviser ikke at seismikk er ufarlig for fisken, den bare slår fast at årets fisk har gjort sitt rituale og beveget seg videre nordover igjen. Dermed er det få eller ingen fisk igjen å skade, og skytingen vil ikke bli rammet av forurensningsloven.

Regjeringen vil gjøre sitt for at denne problemstillingen ikke gjentar seg:
– Vi trenger mer forskning på seismikk på marine organismer. Vi vil prioritere ressurser på forskning på dette fremover. Det skal gjennomføres følgeforskning knyttet til Oljedirektoratets program også i 2009. Vi skal også gjennomgå regelverket for seismisk aktivitet i andre land for å se om det er noe å lære, sier Olje- og energiminister åslaug Haga i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger