Publisert 20. mai 2006

Statoil står foran en svært aktiv sesong for innsamling av seismikk både på norsk sokkel og internasjonalt skriver selskapet på sin nettside.

I løpet av de siste to årene er seismikkinnsamlingen på norsk sokkel nær doblet. Også internasjonalt skytes det mer seismikk i Statoil-opererte blokker enn før.

– Den høye aktiviteten gjenspeiler Statoils satsing på reservoarstyring og økt oljeutvinning, sier Erik Håvarstein, leder for enheten Geologi og geofysikk i forretningsområdet Teknologi og prosjekter. Enheten besørger seismikkinnsamling for alle relevante enheter i selskapet.

Mens fjoråret endte med 4500 kvadratkilometer innsamlet seismikk, er det i år planlagt å samle inn om lag 8500 kvadratkilometer.

Seismikkinnsamling i forbindelse med mulighetsstudier og feltutvikling kommer til å foregå på Valemon-prospektet i Nordsjøen, Tyrihans-feltet og Trestakk-strukturen i Norskehavet, og strukturer i Snøhvit-området i Barentshavet.

Innsamling av 4D-seismikk vil foregå på feltene Troll, Sleipner Vest, Sleipner Øst, Snorre, Tordis og Vigdis i Nordsjøen, i Norskehavet på feltene Norne, Heidrun, Kristin og Midgard-strukturen samt strukturer rundt Snøhvit-feltet.

4D-seismikk brukes for å kartlegge hvordan reservoaret tømmes over tid. Metoden har bidratt til økt olje- og gassutvinning fra eksisterende felt.

I Camamu-bassenget utenfor kysten av Brasil, hvor Statoil er operatør for fire blokker, startet innsamlingen av leteseismikk i november. Her er det forventet at rundt 3200 kvadratkilometer seismikk samles inn i løpet av juni.

I Algerie pågår seismikkskyting på land i den Statoil-opererte blokken Hassi Mouina. Hittil er om lag 1050 kilometer to-dimensjonal seismikk samlet inn. Seismikkprogrammet i Algerie skal etter planen være ferdig i løpet av året skriver Statoil.com.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger