Publisert 4. februar 2000

(OE2009) Common Data Access, som administrerer alle brønndata fra britisk sokkel, benyttet denne uken Offshore Europe-konferanse til å lansere Seismic Datastore. 4.500 seismiske undersøkelser er nå online for alle.

LANSERER SEISMIKKTJENESTE: Lord Hunt.
(Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES)

Den nye, lett tilgjengelige tjenesten omfatter både 2D- og 3D-undersøkelser, og er ment å betydelig øke effektiviteten for operatørene og lisenshaverne på britisk sokkel. Det gjelder både ved søking i lisensrunder og leting generelt.

Den offisielle åpningen av Seismic Datastore ble gjort av den britiske energiminsteren, Lord Hunt of Kings Heath, som kommenterte:

– Verdien av den samlede kunnskapen som har blitt samlet opp gjennom de siste førti år og milliarder av pund, har til nå vært lagret på ruller og teiper rundt hos ulike selskaper og deres kontraktører. Seismic Datastore vil samle alt dette, og lette byrden for selskaper som må gi fra seg data til andre betraktelig.

Halve tiden spart
– Ved bruk av vanlige systemer kan geofysikere bruke opptil halvparten av tiden på å lete etter data, mens de burde lett etter olje og gass. Nå som leteaktiviteten har falt med 57 prosent på UKCS må tiden brukes på å tyde data, ikke lete etter dem, sier administrerende direktør for CDA, Malcom Fleming, i en kommentar.

750 av de mest omfattende undersøkelsene skal være på nett innen utgangen av året, kvalitetssikret og klare for nedlasting.

Common Data Access er en datterselskap av Oil and Gas UK, Storbritannias største bransjeorganisasjon for olje og gass, og er et non profit-selskap.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger