Seismikkontrakt til Siemens

Publisert 11. februar 2013
Siemens har inngått avtale med Magseis AS om levering av et havbunns seismikksystem til 80 millioner kroner.

,

Leveransen på 10,8 millioner euro omfatter en 75 km lang havbunnskabel med 3.000 sensorstasjoner. Arbeidet skal utføres i inneværende år av Siemens Subsea Products i Bergen.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Siemens over flere år og ser fram til både å motta og sette det nye seismikksystemet i operasjon, sier administrerende direktør Ivar Gimse i Magseis.

Teknologien skal bidra til en mer treffsikker olje- og gassleting.

– Havbunnseismikk er viktig for å øke treffsikkerheten ved boring. Den nyutviklede teknologien vil gjøre det mulig å innhente havbunnseismikk betydelig mer effektivt enn i dag og bidra til at teknologien kan anvendes på stadig flere felt, sier han.

Systemet er basert på et OBC / OBN (Ocean Bottom Cable / Ocean Bottom Node) konsept. MASS (Marine Autonomous Seismic System) vil motta og registrere reflektert seismisk energi som stammer fra en eller flere seismiske kilder. Systemet består av autonome sensorkapsler (noder) som settes inn i en havbunnskabel av stål. Nodekapslene inneholder hydrofon, geofoner, batteri, elektronikk og lagringsmedium. Når nodekapslen er tatt om bord i fartøyet, blir data automatisk lastet ned til en dataserver om bord.

– Det gleder oss at vi nå er valgt som leverandør av dette innsamlingssystemet for havbunnsseismikk basert på Magseis’s MASS-teknologi. Det er en anerkjennelse for vår teknologi og oss som samarbeidspartner for seismikk- og overvåkningsindustrien, sier salgsdirektør Alf-Egil Skjeldestad i Siemens Subsea Products.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger