Publisert 10. juni 2008

Namsfogden i Oslo starter onsdag behandlingen av seismikkskytingen utenfor Lofoten som både fiskerinæringen og Bellona har protestert mot.,NTB

Bellona og Kystfiskarlaget sendte tirsdag en begjæring til Namsfogden der de krever stans i Oljedirektoratets seismikkskyting inntil det foreligger tillatelse fra Statens forurensningstilsyn.

– Vi håper at saken blir behandlet raskt, sier Bellona-jurist Christine Karlsen.

Ifølge Bellona og Kystfiskarlaget har seismikkskyting omfattende negative effekter på livet i havet. De mener Oljedirektoratet for å drive seismikkskyting etter forurensningsloven trenger en tillatelse de ennå ikke har fått.

Fra før har Norges Fiskarlag sendt en begjæring til Namsfogden der organisasjonen ber om at blåkveitefelter som er stengt på grunn av seismikkskytingen, åpnes. Fiskarlaget mener regjeringen ikke kan stenge fiskefeltene på grunn av seismikkskyting, og Namsfogden vil onsdag starte behandlingen av denne saken.

Seismikk brukes i søk etter olje, ved at det fra skip skytes med luftkanoner mot havbunnen. Signalene som reflekteres brukes til å kartlegge mulige oljeforekomster.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger