Selger deler av Scana Offshore

Publisert 17. mars 2014

Scana Industrier ASA selger datterselskapene Scana Offshore Services Inc, Scana Offshore Technology AS og verkstedsdelen av Scana Offshore Vestby AS.,Selskapene som selges, er alle er en del av serviceaktiviteten i forretningsområdet Scana Offshore, og kjøperen er Aquamarine Subsea AS, eid av HitecVision fond VI.

Scana Offshore Services ble i 2008 kjøpt av lokale gründere i Houston, USA. Selskapet har det siste året hatt en meget positiv utvikling, og har etter innflytting i større produksjonslokaler og introduksjon av egne produkter økt sine markedsandeler i Mexicogolfen. Selskapet ble etablert i 2006 på Jørpeland utenfor Stavanger, og leverer tjenester innen vedlikehold og reparasjon av utstyr til olje- og gassindustrien.

Scana Offshore Vestby ble dannet etter oppkjøp av Brødrene Johnsen AS og AMT AS i 2006. Verksteddelen av Scana Offshore Vestby leverer blant annet vedlikeholdstjenester av stigerør.

Selskapene som selges hadde i 2013 en omsetning på ca. 214 millioner NOK og omfatter omkring 130 ansatte. Salgssummen er 135 millioner NOK. Salget gir en positiv regnskapsmessig effekt i første halvår og styrker konsernets balanse og likviditet. Endelig overtakelse forventes å være andre kvartal 2014.

-Salget av denne virksomheten realiserer verdier i konsernet og har vært nødvendig for å bedre Scanas likviditet til å utvikle øvrige deler av virksomheten. Samtidig representerer HitecVision et godt eierskap som kan videreutvikle selskapene, og vi er glad for å selge til en eier med så god kjennskap til selskapenes marked, uttaler konsernsjef i Scana, Jan Henry Melhus.

-Vi er meget fornøyde med det fundamentet Scana har bygget for disse selskapene og ser frem til å jobbe sammen med ansatte og kunder for å sikre en videre positiv utvikling, sier Arne Magnus Rise i HitecVision.

Handelsbanken Capital Markets har vært finansiell rådgiver for Scana.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger