Publisert 4. februar 2000

Statoil selger 40 prosent av eierandelene i Peregrino-feltet i Brasil til kinesiske Sinochem Group. Men Statoil beholder 60 prosent eierandel i tillegg til operatørskapet.

Prislappen for eierandelen i Peregrino er 3,07 milliarder dollar, noe som tilsvarer over 20 milliarder kroner. Feltet ligger i Campos-bassenget på brasiliansk sokkel.

– Transaksjonen bekrefter at Peregrino er et attraktivt oljefelt og viser at Statoil har vært i stand til å skape verdier allerede i feltutbyggingsfasen. Avtalen demonstrerer vår evne til å anvende vår industrielle erfaring fra norsk sokkel til å skape verdier for våre aksjonærer, også internasjonalt. Nedsalget er et naturlig skritt i vårt løpende arbeid med å optimalisere vår portefølje, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil.

Avtalen må imidlertid godkjennes av myndighetene i både Brasil og Kina. Salget innebærer at Statoils forventede egenproduksjon i 2012 vil bli redusert med 40.000 fat oljeekvivalenter per dag.

– Brasil forblir et nøkkelområde i Statoils internasjonale virksomhet. Selskapets strategi er å ferdigstille utbyggingen av Peregrino som planlagt og deretter operere og videreutvikle feltet på en effektiv måte. I tillegg vl Statoil fortsatt søke nye forretningsmuligheter i regionen, heter det i en pressemelding fra Statoil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger