Publisert 4. februar 2000

«Transocean Searcher» har boret produksjonsbrønner på Gjøa for Statoil, men snart går turen til Jordbær for BG, og det med en dagrate på 42.000 dollar mindre. – Grei rate, sier analytiker.

«Transocean Searcher» har vært på jobb for Statoil på nåværende kontrakt siden mai 2009, om ett år går kontrakten ut, og nå har BG sikret seg riggen for sin produksjonsboring på Jordbær.

Les også: Full fart i jordbæråkeren

Transocean har tatt 422.000 dollar per dag for riggen mens Statoil har hatt den halvnedsenkbare enheten i sin varetekt, men nå går prisen ned. Tidligere denne uken ble det kjent at også «Transocean Lader» får ny kontrakt på norsk sokkel. Riggen er nå på kontrakt med Statoil for 461.000 dollar per dag, mens den nye raten, også for Statoil vil ligger på 390.000 dollar. Dette er likevel 50.000 dollar mer per dag enn kontrakten før nåværende.

– Det er en ganske okei rate i fohrold til markedet internasjonalt. Markedet har gått litt ned, men det begynner å bedre seg, forteller rigganalytiker i Pareto, Frank Harestad.

-Er raten litt lav?

– Det er nok riktig at den er lav i forhdolt il tidligere høye nivåer, men for nrosk sokkel nå er den ganske bra, svarer Harestad.

Les også: 15 Jordbær-jobber til Florø

– «Transocean Searcher» skal bore produksjonsbrønner på Jordbær. I første rekke blir det boring på sentralstrukturen, forteller BG Norgessjef, Petter Myhre til Oilinfo.

– Kan det blir mer boring etter dette?

– Ja, men jeg vil ikke gå inn i kontraktdetaljer.

Jordbærfeltet ligger i PL 373 S i Tampen-området, og PUD for feltet ble levert like før jul. Det skal også bores letebrønn i veststrukturen på Jordbærprospektet.

Ifølge Transocean er riggen under kontrakt med BG fra mai 2012 til juli 2013, i denne perioden skal riggen ha en rate på 380.000 dollar per dag, men om BG benytter seg av opsjoner vil raten ligge på 370.000 dollar per dag. Det er ukjent hvilke opsjoner det dreier seg om, og hvilke varighet disse har.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger