Selger seg ned i Gina Krog

Publisert 28. oktober 2014

Total selger en andel på 8 prosent i Gina Krog-feltet og andeler i tre mindre felt.,Total kunngjør at selskapets heleide filial Total E&P Norge AS har inngått en avtale om å selge en andel på 8 prosent i Gina Krog -feltet, samt sine interesser i de tre modne feltene Vilje (24,243 prosent), Vale (24,243 prosent) og Morvin (6 prosent) til PGNiG Upstream International.

Transaksjonen har en verdi på USD 317 millioner (NOK 2,1 milliarder), med effektiv dato 1. januar 2014. Handelen krever godkjenning av norske myndigheter.

​Gina Krog-feltet er under utbygging i Nordsjøen og ble godkjent i 2013, med en forventet produksjonsstart tidlig 2017. På platå kommer feltet til å produsere 60.000 fat olje og 9 millioner kubikkmeter gass per dag. Som en følge av salget vil Total E&P Norge ha en 30 prosent andel i Gina Krog ved siden av Statoil (58,7 prosent) og Det Norske (3,3 prosent).

– Salget er i tråd med Totals strategi for aktiv porteføljeforvaltning, sier Patrice de Viviès, Senior Vice President Northern Europe, Exploration & Production.

– Utbyggingene Ekofisk Sør , Eldfisk II , Martin Linge og Gina Krog bidrar til at Totals produksjon i Norge vil øke mellom 2014 og 2017.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger