Publisert 4. februar 2000

Seadrill har vedtatt å selge sitt boreskip for ultradypt vann, «West Polaris», til Ship Finance International for 4,5 milliarder kroner, for så å lease skipet tilbake i 15 nye år.

I løpet av denne femtenårsperioden vil Seadrill få hele seks muligheter til å kjøpe det ikke enda ferdige boreskipet tilbake, hvor den første muligheten melder seg etter 51 måneder. Prisen vil da være USD 548 millioner, mens den siste muligheten er etter femten år. Prisen vil da ha sunket til USD 177,5 millioner, melder Seadrill.

Seadrill leaser båten for en dagrate på rundt USD 330.000 de første 51 månedene, mens resten av femtenårperioden baserer seg på dagrater på rundt USD 165.000 dollar per dag.

«West Polaris» er i disse dager i ferd med å bli ferdigbygget av Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, og skal leveres den 30. juni i år. Det skal da rett i tjeneste for Esso Exploration.

Salget og leasingen blir i følge Seadrill gjort for å spare kapitalkostnader og gi mer tilbake til aksjonærene. Dersom selskapet velger å gjøre samme grep på de resterende åtte innretningene selskapet har under bygging, vil det frigjøre rundt fire milliarder dollar i kapital for selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger