Selger Umoe Schat-Harding

Publisert 11. juni 2013

Jens Ulltveit-Moe selger Umoe Schat-Harding etter 26 år. Det er Herkules Private Equity som kjøper både Umoe-firmaet, samt Noreq AS.,- Herkules Private Equity har signert kontrakter om kjøp av Umoe Schat-Harding AS og Noreq AS. Sammen vil de to selskapene bli verdens ledende leverandør av maritimt livredningsutstyr, skriver Herkules i en pressemelding.

Det var i går, mandag 10. juni, at Herkules signerte avtalen om kjøp av Umoe Schat-Harding AS. Kjøpet gjøres i samarbeid med eierne i Noreq AS, som samtidig selger Noreq til Herkules og reinvesterer betydelige beløp i det kombinerte selskapet. Transaksjonene forventes å være endelig gjennomført i første halvdel av juli.

– Hensikten med oppkjøpet er å bygge videre på Schat-Hardings og Noreqs sterke markedsposisjoner i et nytt og felles selskap. For 2013 forventer selskapene en samlet omsetning på rundt NOK 1,2 milliarder, heter det i meldingen.

– Schat-Harding og Noreq utfyller hverandre på en svært god måte. Når vi nå forener den samlede kompetansen og leveringskraften i de to selskapene, skal kundene våre bli enda tryggere på utstyrsleveranser, service og kostnadsnivå, uttaler Styrk Bekkenes, administrerende direktør i Noreq og største investor etter Herkules.

Fragmentert marked
Herkules skriver i meldingen at det globale markedet for livredningsutstyr i dag er sterkt fragmentert.

– Det er et tydelig behov for større og mer robuste aktører, noe kombinasjonen av Schat-Harding og Noreq vil bidra til. Schat-Harding har lenge vært en ledende internasjonal aktør, har en unik posisjon i offshoremarkedet i Nordsjøen og har verdens største servicenettverk for livredningsutstyr. Noreq har på få år bygget seg opp til å være en betydelig aktør med en sterk internasjonal tilstedeværelse. Begge selskaper har vært tidlig ute med produkter og løsninger som tilfredsstiller nye og skjerpede sikkerhetskrav i offshorenæringen, heter det.

Herkules Private Equity Fund III blir hovedeier i det nye selskapet.

Herkules skriver at det pågår en prosess for å fastlegge nye regler for offshore livbåter på norsk sokkel, som forventes gjeldende fra 2015.

– Det nye regelverket for livbåter på norsk sokkel vil være en viktig vekstdriver for Schat-Harding som markedsleder. Samtidig vil Schat-Harding og Noreq i fellesskap kunne ta den ledende posisjonen internasjonalt både innen offshore, cruise og til handelsflåten. Som det ledende aktive eierfondet i Norge er vi godt posisjonert til å bygge en global markedsleder med et norsk utgangspunkt, sier Morten Blix, Senior Partner i Herkules Capital.

– Mest innovative
– Det er de to mest innovative leverandørene av livredningsutstyr som nå satser videre sammen. Schat-Hardings livbåttype FF 1200 er verdens første som fullførte en fullskalatest etter de nye kravene for fritt-fall-livbåter på norsk kontinentalsokkel. FF 1200 har også rekorden for verdens høyeste fritt-fall, med et stup på 65,1 meter. Med Herkules som ny kapitalsterk hovedeier vil vi kunne videreføre vår produktutvikling og vokse inn i nye markeder utfra vår ledende posisjon i Nordsjøen, sier Geir Arne Veglo administrerende direktør i Umoe Schat-Harding Equipment.

Noreq, på sin side har de siste årene hatt suksess internasjonalt med sin nye serie «lukkede» livbåtdaviter, der alle vitale komponenter i davitene ligger innvendig i davitkonstruksjonen – beskyttet mot krevende værforhold og slitasje, ifølge meldingen.

– Innovasjon skal fremdeles ha høy prioritet i det nye selskapet. Samtidig skal vi ha et sterkt fokus på at våre løsninger totalt sett også skal være de mest prisgunstige for både eksisterende kunder hos Schat-Harding og Noreq – og ikke minst for nye kunder, sier Styrk Bekkenes.

2012 var det beste året
Jens Ulltveit-Moe i Umoe Schat-Harding sier at det nå er på tide med nye eiere.

– Jeg har eid Umoe Schat-Harding i 26 år. Selskapet har hatt krevende år men ansatte og ledelse har gjennomført en imponerende snuoperasjon og selskapet er posisjonert for lønnsom vekst. 2012 var det beste året i selskapets historie. Tiden er nå inne for nye eiere med kunnskap og kapital. Jeg er overbevist om at kombinasjonen med Noreq vil styrke begge selskap og at Herkules vil være en god eier som bidrar til fortsatt rask vekst og utvikling fra en norsk base, sier Jens Ulltveit-Moe, konsernsjef og eier i Umoe Gruppen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger