Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har inngått avtale med Jacobs Engineering Group om å selge unna aksjer i prosess og konstruksjonsdelen av selskapet. Satsingen skal nå gå mot olje og gass.

BEHOLDES: Aker stord er en av delene osm beholdes i Aker Solutions for å satse mer på olje og gass.
Foto: INGER JOHANNE STENBERG

Det ble i begynnelsen av desember klart at Aker Solutions omorganiserer selskapet, og at storkontraktsdelen og prosess- og konstruksjonsvirksomheten skilles ut som eget selskap. Allerede i augist fortalte Aker Solutions om at det var interesse for å selge ut prosess- og konstruksjonsvirksomheten.

– Siden da har vi vurdert alternative separasjonsmetoder, inkludert en børsnotering. Etter hvert som de ulike alternativene modnet, fremsto et salg til Jacobs som den beste løsningen både industrielt og finansielt, sier øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.

Les også: Aker Solutions blir tre

Det er Jacobs Engineering Group som kjøper P & C-delen til den nette sum av 5,5 milliarder kroner. Oppgjøret skal skje kontant ved gjennomføring melder selskapet. Avtalen skal etter planene sluttføre i slutten av første kvartal 2011, og det er forventet at Aker Solutions vil sitte igjen med en positiv netto kontanteffekt på omtrent 3,8 milliarder kroner, samt frigjøre 4,2 milliarder kroner til morselskapets kontantbeholdning.

– For Aker Solutions er denne avtalen nok et skritt mot å bli enda mer strømlinjeformet og rendyrket mot vår kjernevirksomhet som er oppstrøms olje- og gassaktiviteter. Med salget av denne virksomheten til Jacobs, og vår nylige beslutning om å overføre Union Construction og EPC Centre US virksomhetene til det nye selskapet Aker Contractors, vil det nåværende P&C forretningsområdet oppløses, sier Eriksen.

Det er ingen ansatte i Norge i virksomheten som nå selges. Da Aker Solutions meldte om deling av selskapet tidligere påpekte de at de ville gjennomføre ulike endringer for å sikre finansiering til videreutvikling. Salget av P & C-delen vil bidra til dette, noe som allerede da ble varslet fra selskapets side.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger