Semco Maritime med tre riggordrer

Publisert 24. september 2014

Semco skal utstyre og oppgradere to Prospector Drilling -jackuprigger, samt den norskeide og -opererte riggen «Songa Dee.»,I begynnelsen av året inngikk det danske prosjekt- og offshoreengineeringselskapet Semco et strategisk partnerskap med Port of Cromarty Firth om etablering av et senter for riggoppgraderinger i Invergordon i Skottland. Den første store ordre er nå landet.

I løpet av de kommende månedene skal Semco Maritime utføre en serie arbeid på to Prospector Drilling jackuper og semien «Songa Dee.»

Riggoperatør Prospector Drilling har valgt Semco Maritime å utføre avsluttende installasjonsarbeid på «Prospector 5,» en ny state-of-the-art borerigg. På Prospector 5 skal det ettermonteres klientutstyr til endelig produksjonsforberedelser før riggen kan settes i drift. Det er også en rekke mindre installasjonsoppgaver på en annen Prospector Drilling rigg; «Prospector 1.»

Samtidig skal den 112 meter lange og 80 meter brede halvt nedsenkbare riggen «Songa Dee» til Invergordons dybhavnskai Queens Dock, hvor Semco Maritime i løpet av de neste to månedene skal gjennomføre blant annet omfattende elektro og rørinstallasjoner samt ombygging av riggen.

– Songa Dee er et godt eksempel på den typen gigantisk rigg som Semco Maritime er i stand til å håndtere på våre nye dypvannsfasiliteter på Invergordon. De tre bestillingene lover godt for vår ambisjon om å bli den foretrukne partner for riggoppgraderinger i Nordsjøen, sier Frank Hall, direktør for Semco Maritime, UK.

Både Songa Dee og de to Prospector Drilling riggene er allerede ved kai i Invergordon, og Semco Maritimes team på ca 60 spesialister i riggoppgradering, startet arbeidet samtidig på de tre riggene.

I mer enn 40 år har området i Invergordon i nordlige Skottland levert engineering og støtte til Nordsjøens energisektor. Havnen, med sin strategiske beliggenhet og sin posisjon som Skottlands dypeste havn, har gjennom tiden håndtert over 650 rigger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger