Publisert 29. juni 2007

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) legger opp til et tettere samarbeid mellom Forsvaret og den norske forsvarsindustrien. Grensen for gjenkjøp for utenlandske kontrakter senkes.

NTB

– Dette er en viktig del av regjeringens oppfølging av Soria Moria, sa Strøm-Erichsen, da hun presenterte stortingsmeldingen Forsvaret og industrien – strategiske partnere fredag.

Presentasjonen ble passende nok lagt fram samtidig som Forsvaret inngikk en kontrakt med Kongsberg Defence & Aerospace verdt 2,7 milliarder kroner.

Regjeringens strategi er at Forsvarets anskaffelser, drift og vedlikehold i større grad skal hentes fra norsk industri, uten at det kommer i strid med regelverkets krav om åpen konkurranse. Tidlig kontakt om prosjekter og felles møteplasser skal bidra til dette.

Samtidig senker regjeringen grensen for gjenkjøp ved inngåelse av utenlandske kontrakter fra 75 til 50 millioner kroner, for at flere bedrifter skal kunne ta del i kontraktene.

– Dette er veldig positivt, selv om vi gjerne skulle ha sett at terskelverdien ble senket ytterligere, sier LOs Marianne Breiland, som har deltatt i forarbeidet for meldingen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger