Senter for Arktisk Petroleumsforskning til Tromsø

Publisert 29. mai 2013

Beslutningen fattet i formiddag; departementet sender ut melding i ettermiddag.,Forskningsrådet har i dag besluttet å legge Senter for Arktisk Petroleumsforskning til Tromsø, forteller flere kilder til Petro Media News. Ifølge kildene skal Ola Borten Moe klokken 15.30 i dag gå på scenen i aulauen i Universitetet i Tromsø og formelt offentliggjøre valget av sted.

Olje- og energidepartementet ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter at Ola Borten Moe er på vei til Tromsø, og der vil komme med en nyhet.

Dermed er kampen mellom fagmiljøene ved Høgskolen i Narvik og Universitetet i Tromsø om senteret over, og Tromsø trakk det lengste strået. Samtidig har Borten Moe igjen levert på timeplanen:

– Den økte petroleumsaktiviteten i nordområdene vil styrkes gjennom økt kunnskap og ny teknologi. Med det nye senteret tar vi grep for å bygge opp et kompetansemiljø i Nord-Norge. Målet vårt er at akademia og næringslivet i nord skal samarbeide om å flytte kunnskapsfronten knyttet til arktiske utfordringer, sa Borten Moe, og la til at Forskningssenteret skulle ligge i ett av de tre nordligste fylkene, og være på plass i løpet av ett års tid.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger