Publisert 4. februar 2000

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete mener Statoil er nødt til å bry seg om krav fra nord når driftsorganisasjonen for Luva-feltet i Nordland skal lokaliseres.

Sp-leder og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete tilbragte helgen i Harstad, hvor Troms Sp avholdt årsmøte. Lørdag formiddag fikk Navarsete en grundig orientering om virksomheten hos Statoil i Medkila, skriver Harstad Tidende .

– Måten man rekrutterer og bygger kompetanse gjør inntrykk. Når det er 500 søkere til stillinger i Harstad, viser det at det går an, sier Navarsete.

Det er et felles nordnorsk krav at Statoil bestemmer seg for å legge driftsorganisasjonen for Luva-feltet sør for Lofoten til Harstad. Senterpartiets folk i nord jobber både foran og bak kulissene, og det har også Liv Signe Navarsete merket seg.

– Signalene er viktige. Statoil tar beslutningen, men er avhengig av sitt omdømme. Også Statoil vil være avhengig av politisk velvilje, sier Navarsete.

Anita Andersen Stenhaug er plassjef for Statoil i Harstad og sjef for Norne-feltet. Hun understreket at det viktigste Medkila-miljøet kan gjøre for å få nye oppgaver er å vise at man kan, får det til og ikke blir tatt for å ikke å være god nok.

– Vi er kjent innad i Statoil for å være utholdende i Harstad, sier hun, og legger til:

– Jeg vet at konsernledelsen lytter til signalene fra nord.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger