Publisert 4. februar 2000

Statoil leter ikke erstatningsrigg for «West Hercules,» men venter til den er klar.

Fredag kunne Petro Media News melde at semien «West Hercules» som skal stå for boringen av Statoils høyprospektive, 9-brønns boreprogram i Barentshavet vil bli flere måneder forsinket. Nå er det klart at operatøren ikke får panikk av den grunn, men venter til riggen er ferdig overhalt, vinterisert og klasset.

– Boreplanene våre er til en hver tid under vurdering, men vi ser ikke på alternative riggløsninger fordi vi har tro på at riggen er klar for operasjon i Barentshavet i løpet av første kvartal 2013, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby til Petro Media News.


Skrugard i rute

I henhold til de originale planene skulle riggen spudded det viktige Nunatak -prospektet i Skrugard -lisens 532 i midten av november, men på det tidspunktet hadde riggen så vidt kommet til Norge. Etter Nunatak skal riggen i rask rekkefølge bore Iskrystall -prospektet i nabolisens 608 , før den vender tilbake til Skrugard-lisensen og prospektene Skavl og Drivis/Kramsnø .

Statoil har tidligere flagget at lisensen vil gjøre sitt konseptvalg for Skrugard/Havis utbyggingen i første kvartal 2013. Ressursene i de fire første prospektene til «West Hercules» kan ha stor betydning for hvilke valg som blir gjort, men forsinkelsen rokker ifølge operatøren ikke ved timeplanen.

– Det planlegges konseptvalg på Skrugard i løpet av første kvartal i 2013, og programutkast for konsekvensutredning vil bli sendt ut på høring i etterkant av dette, sier Skauby.


Klar i februar

Petroleumstilsynet (Ptil) utførte i oktober et tilsyn i forbindelse med den nye SUT-søknaden (Samsvarsuttalelse – godkjenning for bruk på norsk sokkel) for «West Hercules. Konklusjonen var at riggen var preget av manglende vedlikehold, og hadde et langt stykke igjen før en godkjenning var aktuelt.

Riggselskapet North Atlantic Drilling (NAD som er ansvarlig for riggen, fortalte fredag ettermiddag Petro Media News at riggen ville være klar fra verftet 20. februar 2013. De sa videre at mye av forsinkelsen skyldtes at Statoil, etter at kontrakten var inngått, hadde bestemt seg for å vinterisere den og bruke den i Barentshavet. Verkstedet som skal utføre vinteriseringen er West Con i ølen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger