Publisert 4. februar 2000

Betongunderstellenes tid er ikke forbi, og Aker Solutions har nå fått i oppdrag å utforme understellet til Hebron-prosjektet, til den nette sum av 407 millioner kroner.

HIBERNIA: Også her har selskapene Kiewit og Aker Solutions jobbet sammen om betongunderstell.

Det er samarbeidsprosjektet Kiewit-Aker Contractors som har signert avtalen med operatøren for feltet, Exxon Mobil. Verdien for Aker Solutions halvpart er 70 millioner dollar, eller litt over 407 millioner kroner.

– Jeg vil nok kunne si at det er en renessanse for Condeepene. Betong er veldig godt egnet for disse arktiske forholdene, forteller kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Mariken Holter.

Kiewit-Aker skal stå for Front End Engineering og Design (FEED), samt klargjøring på stedet. I tillegg ligger det en opsjon i avtalen om å bistå med detaljert ingeniørarbeid, anskaffelser og konstruksjon.

– Vi er veldig fornøyd med at ExxonMobil har valgt å jobbe sammen med Kiewit-Aker Ciontractors på dette strategisk viktige prosjektet. Det bekrefter vår sterke posisjon inne arktisk teknologi generelt, og spesielt innen gravity based structures (GBS). GBSen er et av våre nøkkelprodukter med et globalt og fremvoksende marked, sier visepresident i Aker Solutions, Per Harald Kongelf.

Globalt marked
Feltet Hebron er en gass- og oljeutbygging i Atlanterhavet omkring 350 kilometer utenfor kysten av Newfoundland i Canada. Byggingen av Hebron-plattformen bekrefter interessen og det globale markedet tror Holter.

– Vi ser helt klart et globalt marked. Vi hadde et lite opphold etter Hibernia, men så har vi levert to GBSer til Sakhalin, og nå bygger vi Sakhalin1, forteller Holter.

– Hva med Barentshavet?

– Vi følger opp der prospekter dukker opp, og vi kan ikke si noe konkret om Barentshavet, emn vi ser at betong er godt egnet til arktisk tøffe forhold, sier Holter.

Arbeidet med FEED skal starte fortløpende, og starten på arbeidet vil foregå på Bull Arm-verftet i Newfoundland så raskt alle nødvendig tillatelser er på plass. Prosjektledelsen av prosjektet vil skje fra St. John’s i Canada.

De to selskapene som nå jobber sammen har også tidligere gjort prosjekter sammen, for eksempel Hibernia GBS utenfor kysten av Newfoundland, og White Rose FPSO for Husky Energy.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger