Publisert 4. februar 2000

BOP-en til Cameron for reparasjon.

Den 24. september meldte Sevan om BOP-trøbbel (blowout preventer) på «Sevan Brasil,» en feil de i dag melder skyldtes menneskelig svikt. Det er nå klart at skaden er såpass alvorlig at BOP-en har blitt trukket opp, og skal sendes til leverandøren, Cameron, for reparasjon.

Ifølge Sevan vil det ta mellom fem og seks uker før BOP-en kan være tilbake og klar til bruk igjen. Imens har kontraktspartner Petrobras stoppet dagratene for riggen, men Sevan melder i dag at de er i samtaler med Petrobras om muligheten for å utføre arbeid som ikke krever BOP, og bruker boring av topphull eller brønnvedlikehold som eksempel på slikt arbeid. På den måten håper Sevan å forkorte perioden riggen går uten dagrater, og selskapet vil komme tilbake med nærmere informasjon om hvordan denne forhandlingen går.

Ultra-dypvannsriggen «Sevan Brasil ble bygget ved Cosco Quidong Shipyard og er av samme design som «Sevan Driller.» Riggen er som nevnt på en seksårig kontrakt med Petrobras, og spuddet sin første brønn på 1.800 meters havdyp i Santosbassenget 31. august.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger