Publisert 4. februar 2000

Sevan-selskapet Kanfa Aragon skal utvikle en produksjons-topside for LNG med Samsung Heavy Industries. Avtalen kommer midt i kontroverser om Sevans sterke bånd til Samsung.,

SKAL TIL FLEX: Kanfa Aragons teknologi skal til
FLEX LNGs FLNG-prosjekt. (Foto: FLEX LNG)

Tirsdag gikk LO-klubbene i Aker Solutions ut og sa at Sevan Marine hadde ført det norske folk bak lyset ved å påstå at de var hovedleverandør til sitt prosjektutkast for Goliat-utbyggingen, mens det egentlig var Samsung som stod bak. Sevan Marine-direktør Jan Erik Tveteraas reagerte med å be klubbene om å trekke uttalelsene tilbake, og kalte utspillet for en smørje av faktafeil.

Nå har et nytt prosjekt dukket opp, hvor Sevan Marine skal samarbeide tett med Samsung. Kanfa Aragon skal nemlig være med å utvikle topsiden til verdens første flytende LNG-produksjonsfartøy. Kontrakten er verdt 1,3 milliarder kroner.

– Topsiden vil være basert på Kanfa Aragons LNG-teknologi. Selskapet skal stå for både design og ingeniørtjenester i forbindelse med LNG-anlegget, i tillegg til fremskaffelse av større utstyrsenheter, skriver Sevan Marine i en børsmelding.

Fartøyet skal opereres av FLEX LNG.

– Dette er en veldig viktig kontrakt for oss, og det er en bekreftelse av vår posisjon som verdensledende teknologileverandør for flytende LNG-produksjon. På tross av en ustabild finansiell situasjon over hele verden, er flytende LNG-produksjon et voksende marked, og denne kontrakten stiller oss i en flott posisjon til å ta en stor markedsandel i dette markedet, sier Jan Erik Tveteraas.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger