Publisert 4. februar 2000

Sevan Marine vil børsnotere et eget boreselskap, og bestiller i samme slengen to nye dypvanns boreenheter.

BøTTE: «Sevan Driller» under bygging i Kina.
(Foto: SEVAN MARINE)

Boreenhetene til Sevan Marine vil skilles ut i et eget selskap, Sevan Drilling, som skal listes på Oslo Børs. Samtidig bestiller Sevan to nye ultra dypvannsrigger fra Cosco Shipyard i Kina. Kontrakten for de nye enhetene inneholder også opsjoner på ytterligere to boreenheter. De nye enhetene er basert på samme design som «Sevan Brasil» og «Sevan Driller», og skal leveres i fjerde kvartal 2013 og andre kvartal 2014. Prislappen på hver av riggene er 525 millioner dollar, eller 2,9 milliarder kroner.

Børsntoeringen har som mål å stable på beina 350 millioner dollar, og Sevan Marine har til hensikt å eie 20 prosent av aksjene i det nye selskapet etter børsnoteringen.

– Vi opplever en fortsatt interesse for våre moderne ultradypvannsrigger. Vi ser en sunn og økende etterspørsel for slike rigger fremover. Vi tror at en separat børsnotering vil øke synligheten av de underliggende verdiene i virksomheten, til fordel for aksjonærene. Uavhengighet vil fungere som en katalysator for videre vekst for både FPSO- og borevirksomheten, sier Jan Erik Tveteraas, administrerende direktør i Sevan Marine.

Tveteraas vil bli administrerende direktør i Sevan Drilling, mens Jon Willmann, som nå er visepresident for boring i Sevan Marine vil bli finansdirektør. Samtidig vil Tveteraas gå av som administrerende direktør i Sevan Marine, og selskapet er nå på jakt etter Tveteraas’ etterfølger.

Jon C. Cole vil bli styreformann i Sevan Drilling. Han har tidligere vært toppsjef i Scorpion Offshore, som ble kjøpt av Seadrill i fjor.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger