Publisert 4. februar 2000

Noreco og partnerne på Huntington-feltet har inngått en femårig leiekontrakt med Sevan Marine for den flytende produksjons- og lagringsenheten «Sevan Voyageur».

I tillegg til de fem faste årene, har Noreco og partnerne i Huntington-feltet på britisk sokkel opsjon på å forlenge kontrakten ytterligere.

«Sevan Voyageur» befinner seg for øyeblikket på verftet Nymo i Arendal hvor gasskompresjonsanlegg og vanninjeksjonsanlegg oppgraderes. Enheten skal installeres på feltet i fjerde kvartal 2011, og forventet produksjonsstart er i første kvartal 2012.

– Signeringen av denne kontrakten er en viktig milepæl for Huntington-utbyggingen. Huntington vil være Norecos første produserende felt i Storbritannia, og feltet vil gi et betydelig bidrag til selskapets samlede oljeproduksjon fra 2012 og utover. Feltet representerer også et springbrett for videre utforskingsaktivitet i Storbritannia, hvor vi har bygget en spennende leteportefølje, administrerende direktør i Noreco, Scott Kerr, i en pressemelding.

Huntington ble funnet i 2007, og utbyggingen har konsentrert seg om et reservoar som vil bli utvunnet med inntil fire produksjonsbrønner og to vanninjektorer. Produksjonsanlegget har en kapasitet på 30.000 fat olje per dag. Totalt vil utbyggingen koste 320 millioner britiske pund, eller vel tre milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger