«Seven Havila» årets supply-skip

Publisert 21. februar 2011

«Seven Havila» har blitt kåret til årets supply-skip i kåringen «Support Vessel of the Year 2011» i London.

Av Henrik Arnestad Salthe

Skipet, som eies av JV Havila Shipping og Subsea 7, kjempet mot tre andre nominerte skip, og vant tittelen etter en verdensomspennende avstemning.

Dykkerskipet er basert på et Havyard 858 DSV-design, er 120 meter langt, 23 meter bredt og har plass til 120 personer.

– Havila Shipping setter stor pris på denne tildelingen og vi er godt fornøyde med at Seven Havila nådde helt opp i kåringen. Utmerkelsen viser at vi har et godt samarbeid med Subsea 7 og at Havyard har gjort en solid jobb med å designe og bygge skipet til tilfredsstillelse for alle involverte parter, sier administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping ifølge smp.no.

– Seven Havila er designet med fokus på brukbarhet i tøffe miljøer, maksimal effektivitet i å gjennomføre arbeidsoppgaver, enestående arbeidsmiljø for offshore personell, og de strenge kravene til kvalitet og sikkerhet i operasjonene. Vi ser frem til mange år med trygg og vellykket drift med Seven Havila, sier Øyvind Mikaelsen, Senior Vice President North Sea, Mediterranean and Canada i Havila Shipping.

«Seven Havila» skal døpes i Stavanger 17. mars, og ble i september i fjor levert fra Havyard Leirvik til eierselskapene, som nå utfører testing av dykkersystemene om bord før skipet skal komme i operasjon.

– Dette er en fantastisk bekreftelse på at den utviklingen vi har hatt i Havyard Group de siste 5 årene har vært både riktig og viktig. Særlig når vi ser at våre dyktige og motiverte ansatte sammen med våre kunder og leverandører kan levere et fartøy som blir «Support Vessel of the Year» i konkurranse med alle fartøy bygget over hele verden i 2010, sier konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group AS.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger