Publisert 4. februar 2000

Veien er kort fra ordførerstolen i Stavanger til sjef for oljemessen ONS. Leif Johan Sevland tiltrer stillingen første halvår 2012.

ERSATTES AV ORDFøREREN: Kjell Ursin-Smith.
Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE

Når administrerende direktør for Offshore Northern Seas (ONS), Kjell Ursin-Smith takker for seg etter oppnådd pensjonsalder er det nåværende Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland som tar over roret. Spekulasjonene har vart lenge, men i dag ble det altså klart at Sevland blir Mr. ONS.

– Leif Johan Sevland er styrets førstevalg. Vi er svært tilfreds med at han har ønsket å bli frontfiguren for ONS. Sevland har bygget opp et internasjonalt nettverk innenfor energisektoren som ONS kommer til å ha stor nytte og glede av. Vi kan vanskelig se at det finnes en bedre kandidat til å overta denne jobben», sier Lars A. Takla, styreleder i ONS.

Også mannen som har vært selve ONS for oljebyen Stavanger, Kjell Ursin-Smith er fornøyd med etterfølgeren.

– Dette er den optimale løsning. Jeg kunne ikke ha fått en bedre etterfølger. Leif Johan Sevland har de aller beste forutsetninger for å overta denne jobben. Han har gjennom alle sine år som ordfører demonstrert en slagkraft som har resultert i at Stavanger er blitt vesentlig styrket som energiby. Vi kommer til å få stor glede av han som ONS-sjef», sier Ursin-Smith.

Sevland understreker at han vil fortsette i jobben som ordfører frem til oktober neste år, da har han hatt ordførerkjedet rundt halsen i 16 år. Men når han så tar over etter Ursin-Smith vil han fortsette å opprettholde Stavanger og ONS som en global møteplass i oljeindustrien.

– Jeg er glad for at den avklaringen nå er kommet og jeg er svært tilfreds med at det ble ONS. Dette gleder jeg meg rett og slett til. Jeg overtar ansvaret for en stiftelse som er veldrevet og som fortsatt har et stort potensial for videreutvikling. ONS er viktig både for Stavanger og for Norge, og vi skal bruke enhver anledning til å bli satt på kartet slik at verden ser at Stavanger og Norge er et viktig sted å være i energisammenheng, sier Sevland i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger