Publisert 22. august 2018

Shearwater GeoServices Holding AS og Schlumberger har signert en avtale der Shearwater kjøper eiendeler og virksomhet knyttet til innsamling av marin seismikk fra Schlumbergers datterselskap, WesternGeco.

Shearwater, som eies av GC Rieber Shipping ASA og Rasmussengruppen AS, vil etter transaksjonen eie 14 fullt utrustede seismikkfartøy som kan gjennomføre alle typer datainnsamlinger, inkludert 3D, 4D og havbunnsseismikk.

Det sammenslåtte selskapet vil i tillegg ha en portefølje av egenutviklet streamerteknologi og programvare for dataprosessering for effektiv innsamling av seismikk.

– Vi samler to sterke og komplementære virksomheter og skaper et verdensledende seismikkselskap med en solid finansiell og strategisk forankring, sier Irene Waage Basili, konsernsjef i Shearwater.

Shearwater vil etter gjennomføring av transaksjonen ha nær 600 ansatte og være representert i alle de viktige offshore-markedene rundt om i verden.

Schlumberger vil motta et kontantvederlag basert på en selskapsverdi på 600 millioner dollar, samt aksjer i Shearwater GeoServices Holding AS som vil gi Schlumberger en eierandel tilsvarende 15 prosent av selskapet etter at transaksjonen er gjennomført. Schlumberger vil i tillegg kunne få ytterlige utbetalinger dersom fremtidig utnyttelsesgrad på skipene møter eller overstiger definerte nivåer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger