Publisert 4. februar 2000

Saudi-Arabia tjener usannsynlige pengesummer på den høye oljeprisen, men landet er redd prisen dreper kundenes økonomi. Nå vil de ha oljeprisen ned igjen.,

MO’ MONEY, MO’ PROBLEMS: Selv Saudi-Arabia synes
dagens oljepris er for høy,sett fra et egosentrisk
perspektiv (foto: KWINTESSENTIAL)

Det er ikke mange år siden en oljepris på 14 dollar fikk nesten hele Saudi-Arabias økonomi til å knele. Nå er det hele snudd på hodet, og en rekordhøy oljepris gir landet inntekter som aldri før. Det betyr derimot ikke at alt er fryd og gammen.

– Vi liker det ikke. Slik det er nå, er vi redd hvilken effekt denne høye prisen vil få for økonomien til våre kunder, samt at det gir en større satsing på alternative energiformer, sier en kilde i Saudi-Arabias regjering til Businessweek.

Saudi-Arabia satser nå stort på å produsere mer olje for å dempe prisen, og i løpet av juni vil landet øke produksjonen med 300.000 fat per dag, til totalt 9,45 millioner fat. Dette er ikke, understreker Businessweeks kilde, fordi USAs president Bush for kort tid siden ba dem om å gjøre det, men fordi landet vil sende et signal til sine kunder om at de kan produsere den oljen som trengs. Uten at det nødvendigvis vil påvirke oljeprisen nevneverdig.

Etter dette har Saudi-Arabia fortsatt rundt to millioner fat i produksjonsreserve, noe de sparer i tilfelle USA kommer til å angripe Iran.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger