Shell-app skal spare drivstoff

Publisert 2. april 2014

– Kan lære bilister å spare tusenlapper, sier Shell.,

Forbruk av drivstoff og kjørestil har ofte en nær sammenheng, og de beste bilførerne kan årlig spare flere tusenlapper sammenliknet med de mer ubevisste førerne. A/S Norske Shell har nå verdenslansering på en appfunksjon som registrerer bilturen, for deretter å gi tilbakemeldinger på kjørestilen din, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Kun små endringer i kjørestilen kan være nok til å redusere både forbruket og utslippet til en gjennomsnittssjåfør betydelig. Om man har som mål å bli en dyktig økofører, kreves det imidlertid en bevissthet rundt egen kjøring over tid. Den nye applikasjonsfunksjonen lanseres som et nytt element i Shell Motorist-appen, har fått navnet Shell Drive og er utviklet for å være et nyttig redskap i jakten på en mer effektiv kjørestil.

Måler akselerasjon

Shell Motorist App er ment som et verktøy både for læring og konkurranse. Bilister som bruker Drive-funksjonen blir målt mot andre bilister i samme region, og de som oppnår flest poeng i løpet av en tidsperiode er med i trekningen av drivstoffpremier fra Shell.

Shell Drive måler kjøremønster ved å registrere ønsket reiserute ved bruk av GPS-funksjonen i telefonen. Her måles hastighet, akselerasjon og nedbremsing i alle faser av bilturen, og på den måten kan appen gi tilbakemeldinger på kjørestil og komme med tips til hvordan man effektiviserer sin egen stil.

Tilbakemeldingene vises med markeringer i selve kjøreruten, samt korte animasjonsfilmer der utfordringene blir presentert.

– Det er liten tvil om at norske bilister generelt har mye å spare på å kjøre økonomisk og miljøvennlig. Moderne biler har senket drivstofforbruket betraktelig på få år, men dersom den enkelte bilist blir mer bevisst på egen kjørestil kan forbruket reduseres ytterligere, sier markedskoordinator i retailavdelingen i A/S Norske Shell, Sigrid Louise Gundersen Philippart, i meldingen.

– Kraftig akselerasjon og bremsing øker forbruket radikalt, og våre beregninger viser at man kan spare så mye som 17 prosent drivstoff dersom man kjører optimalt. Når man setter dette i et større perspektiv, snakker vi store besparelser både for norske bilister og for miljøet, sier Philippart.

Fått med deg disse sakene?

+

11 letebrønner i sokkelens nye «hotspot» – nå er kampanjen i gang

+

154 brønner skal plugges de neste fem årene – disse kampanjene kommer

+

Girer opp letingen i Barentshavet – opptil ti brønner skal bores i år

+

Odfjell-toppen: – Vi er i starten av en langvarig oppgangsyklus

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger