Publisert 4. februar 2000

Shell har fått lov av Petroleumstilsynet til å avgrense Ormen Lange-feltet med «West Navigator». Sist gang feltet ble avgrenset «forsvant» 25 prosent av gassfeltet.

NAVIGATOR SKAL AVGRENSE: «West Navigator»,
som her utfører en brønntest, skal bore
avgrensingen på Ormen Lange. (Foto: EXPRO)

I februar måtte Shell nedjustere ressursanslagene på Ormen Lange fra 395 milliarder Sm3 gass til 300 milliarder Sm3 gass, altså nærmere 25 prosent. årsaken til det var to avgrensningsbrønner, en boret i 2008 og en i 2009. Nå skal selskapet bore enda en avgrensing på feltet, 6305/4-2 S.

Boreskipet «West Navigator» borer for tiden produksjonsbrønner på Ormen Lange, og har til nå boret ti av 13 planlagte brønner. Når det arbeidet er over, skal skipet bore avgrensningsbrønnen.

– I tråd med planen skal det bores en avgrensingsbrønn etter den trettende produksjonsbrønnen. Det betyr at «West Navigator» går nordover til denne avgrensingen i løpet av året. Hensikten med det er å få mest mulig kunnskap om reservoaret, sier Svein Ildgruben, pressetalsmann hos Norske Shell.

Ildgruben vil ikke kommentere om det er noe oppsidepotensial for brønnen, altså at den har til hensikt å bekrefte større ressurser enn tidligere antatt.

Ifølge Petroleumstilsynet er planlagt borestart i september, men det er lite trolig at Shell vil holde denne tidsfristen. Boringen av avgrensingen skal pågå i 70 dager.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger