Shell består korrosjonstest med glans

(Foto: Shell)
Publisert 20. mai 2015

Innretninger på norsk sokkel og landanlegg preges av alder og utfordringer knyttet til korrosjon, også hos Shell, men Draugen og Nyhamna bestod testen.

Petroleumstilsynet gjennomførte 22. april tilsyn med AS Norske Shell og risiko knyttet til korrosjon under isolasjon (KUI) på innretninger til havs og på landanleggene.

Tilsynet gjaldt Shell sin orientering om korrosjonsutfordringer, dagens tilstand, utvikling av filosofi/strategi for krav i selskapet med hensyn til isolasjonsteknikk, indikatorer og akseptkriterier, strategier og føringer for utbedring, kompetansekrav, læring og erfaringsoverføring, samt kartlegginger og vurderinger i forhold til levetidsforlengelse på Draugen.

Ptil fant kun ett forbedringspunkt hos Shell

Det ble påvist kun ett forbedringspunkt knyttet til kriterier for utvelgelse av risikobasert inspeksjon av isolerte rør og komponenter.

Målet med tilsynet var å belyse Shell sin styring av korrosjon gjennom policy og strategier for vedlikehold og risikobasert inspeksjon, generelt inspeksjonsopplegg, gjennomføring og rapportering, registrering og oppfølging av funn samt erfaringsoverføring og læring relatert til Draugen og Nyhamna.

AS Norske Shell presenterte sitt styringssystem gjennom heldagsmøte med relevant personell fra operatør med presentasjoner, spørsmål, diskusjoner og verifikasjon av enkelte elementer av styringssystemet.

”Tilsynet ga et godt inntrykk av Shell sin styring av KUI, deres fagekspertise på området, og pågående forbedrings- og utbedringsarbeid. En påviste ingen avvik. Et forbedringspunkt er gitt angående et mulig manglende utvelgelseskriteria for risikobasert inspeksjon av KUI,” konkluderer Ptil.

Draugen

Ekspansjonsprosjektet på Nyhamna

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger