Publisert 4. februar 2000

Shell har signert en større kontrakt med et konsortium bestående av Technip of Samsung for design, bygging og installasjon av flere flytende LNG-anlegg i femten år framover. Shell vil ha terminalene rett på gassfeltene.

VIL HA LNG OFFSHORE: Shell ser for seg at deres
løsning for flytende LNG kan redusere behovet
for lange og kostbare gassledninger. (Ill.: SHELL)

I tillegg til denne kontrakten undertegnet også partene en kontrakt på forstudien, en FEED-kontrakt, på konseptet. Prislappen på kontraktene er foreløpig ikke kjent.

Shell skriver i en pressemelding at Shells løsning for flytende LNG gjør at man kan plassere anlegget rett på feltet offshore, og slik hopper man bukk over problematikken med dyre rørledningutbygginger.

– Dette nyskapende alternativet til tradisjonelle LNG-anlegg på land er både en kommersielt attraktiv og miljømessig hensynsfull tilnærming til å gjøre gassen fra felt offshore om til penger, skriver selskapet i en pressemelding.

Kontraktstildelingen er resultatet av en anbudsprosess som ble offentliggjort i juni i fjor, der tre konsortium ble invitert med til å levere bud i januar i år. Vinnerlaget, bestående av Samsung og Technip, er tydelig fornøyde med tildelingen:

– Prosjektet er et godt eksempel på Technips teknologiske differensiering gjennom å integrere alle våre kjerneområder: LNG-prosesser, offshoreinstallasjoner og undersjøisk infrastruktur. Dette gir oss en sjanse til å lede et sterkt konsortium sammen med Samsung helt i front av gassindustrien, sier Thierry Pilenko, administrerende direktør i Technip.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger