Publisert 8. februar 2006

Oljeselskapet Shell har vedtatt en bot på fire millioner kroner for å ha sluppet ut 750 kubikkmeter olje under en lekkasje på Draugen-feltet for snart tre år siden.

NTB

Årsaken til et av de største oljeutslippene i norsk oljehistorie var sprekkdannelse i en endekobling og uklare rutiner, skriver Stavanger Aftenblad. Det er statsadvokaten som har ilagt boten.

Oppsamlingen av råolje på sjøen kom først i gang 12 timer etter at lekkasjen ble oppdaget. Både Oljedirektoratet, Statens forurensningstilsyn og Kystdirektoratet kritiserte dette og mente at arbeidet burde ha kommet i gang mye før.

– Vi beklager det som skjedde. Men når en slik situasjon likevel oppsto, er vi glad for at vårt beredskapsapparat fungerte og at utslippene ikke førte til påviselige skader på miljøet, sier informasjonsdirektør Terje Jonassen i Norske Shell.

Oljen nådde ikke land, og det ble ikke registrert skade på fugl eller fisk. Draugen-lekkasjen 19. mai 2003 er det tredje største oljeutslippet på norsk sokkel etter Ekofisk-utblåsningen i 1977 (12.700 kubikkmeter) og et utslipp fra Statfjord i 1992 (900 kubikkmeter).

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger