Shell-FEED til Enhanced Drilling

Publisert 16. oktober 2014

Enhanced Drilling skal gjennomføre FEED-studie for Shell.,Den norske leverandøren av offshoreteknologi, Enhanced Drilling (tidligere AGR Enhanced Drilling), gjennomfører en FEED (Front End Engineering Design)-studie for Shell. Det skriver selskapet i en melding.

Operatøren ønsker å undersøke bruken av Enhanced Drillings EC-Drill MPD-system, eller gjennomført trykkbalansert boring, på en rekke boreskip under bygging.

FEED-studien, som startet i begynnelsen av september, tar for seg integrasjon av rigg og stigerør på en nybygd rigg.

Arbeidsomfang for studien, som går over fire måneder, inkluderer teknologi og operative vurderinger av EC-Drill og evalueringer for brønnprosjekter. Prosjektet ledes fra Enhanced Drillings hovedkontor i Houston, Texas.

EC-Drill er for bruk på flytende rigger og løser en ofte forekommende utfordring i dypvannsbrønner: Boring innenfor et trangt trykkvindu. Systemet gjør det mulig å håndtere trykket i bunnen av brønnhullet (BHP) via heving/senking av boreslam i stigerøret. Ved å endre væskenivået i stigerøret med EC-Drill kan føreren opprettholde BHP i det smale vinduet mellom pore og bruddtrykk som kreves i disse scenariene.

EC-Drill var gjenstand for et pilotprosjekt på Troll-feltet med Statoil i mars/april. Statoil skal innføre MPD-teknologi på et brønnprosjekt i Mexicogulfen.

AGR spin-off
Enhanced Drilling, som har hovedkontor i Straume utenfor Bergen, skiftet navn fra AGR Enhanced Drilling i april i år. Endringen kom som følge av den juridiske utfisjoneringen fra AGR Group i 2013. I tillegg til EC-Drill er Enhanced Drilling kjent for sitt RMR Riserless Mud Recovery-system, MPC Managed Pressure Cementing-system og CTS Cuttings Transportation-system. RMR og CTS er plassert på mer enn 600 brønner, og RMR feiret nylig ti år med utplasseringer over hele verden.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger