Publisert 21. desember 2007

Norske Shell vil gjerne ta en prat med regjeringen om evaluering av et gasskraftverk på Nyhamna i Aukra.

NTB

Det var olje- og energiminister Åslaug Haga som lanserte tanken under en pressekonferanse torsdag. Haga sa at hun «ønsket en dialog med Shell», som har driftsansvaret for Ormen Lange, om et gasskraftverk øremerket for driften av Ormen Lange-anlegget.

Nytt for Shell
I dag forsynes Ormen Lange med strøm fra nettet og er en av de tre store strømforbrukerne i Midt-Norge. Landsdelen er i en underskuddssituasjon og har en sårbar strømforsyning.

Informasjonsrådgiver Øistein Johannessen i Norske Shell sier i en kommentar til NTB at selskapet er positiv til invitten fra olje- og energiministeren.

Johannessen sier at det rent teknisk ikke vil være noe problem knyttet til byggingen av et gasskraftverk i Aukra-området, men at det kommersielt kan være utfordrende.

Nye åpninger?
StatoilHydro og Shell i fellesskap har nylig konkludert med at et gasskraftverk med CO2-rensing på Tjeldbergodden ikke vil være økonomisk lønnsomt. Johannessen sier at det i utgangspunktet ikke er mer lukrativt å drive et gasskraftverk i Aukra-området enn på Tjeldbergodden noen mil unna.

– Men vi er åpen for en dialog for å se om det kan være åpninger som vi ikke så på Tjeldbergodden, sier Johannessen.

Økte muligheter
Ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) i Aukra skryter av Hagas utspill.
– Ære være statsråden for at hun ser det mange av oss har sett lenge, sier Riksfjord til NTB. Han viser til at Statnett nå har varslet om forsinkelser og fordyrelser for det mobile gasskraftverket som er under bygging på Nyhamna i Aukra, der Ormen Lange landanlegg er lokalisert.

– Kanskje kan det være en idé å spare nesten 1 milliard kroner på et mobilt gasskraftverk, og i stedet bruke pengene på et permanent gasskraftverk som både kan forsyne Ormen Lange og være reservekraftverk for alminnelig forsyning i en krisesituasjon, sier ordføreren.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger