Publisert 4. februar 2000

For å finansiere investeringene på over 160 milliarder norske kroner i tiden fremover skal Shell selge unna LPG-andeler og felt i Nordsjøen. Om noe skal selges på norsk sokkel er ennå usikkert.

Selskapet ser for seg å kunne innkassere opptil tre milliarder dollar, eller 17 milliarder norske kroner på salg av andeler som ikke er vesentlige for vekstambisjonene til selskapet, det skriver Financial Times. Dette gjelder blant annet nedstrømsandeler i Europa. Men også modne felt i Nordsjøen og i Nigeria kan gå skifte eier i løpet av kort tid. Shell har derimot ingenting å si om saken.

– Vi kommenterer ingenting omkring denne saken, sier Kristen Smart i Shell til Petro.no.

Kjøpere skal ha blitt invitert til å legge inn bud, spesielt for det selskapets franskbaserte LPG-fabrikk. Et salg av Shells LPG (Liquified Petroleum Gas) andeler vil være et av det største salgene innen olje- og gassektoren siden finanskrisen slo inn for fullt.

Det er hovedsakelig felt på britisk sokkel som blir rammet, men fremtiden til de Shell-opererte feltene i den norske delen av Nordsjøen er ennå usikker. Selskapet skal ifølge Finacial Times også revurdere raffineriene i Sverige, New Zealand og andre land.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger