Shell utvider på Vestbase igjen

Publisert 11. juni 2013

Norske Shell og Vestbase har inngått en langsiktig kontrakt om leie og bebyggelse av 25.000 kvadratmeter uteareal på Vestbase.,- A/S Norske Shell (Shell) har inngått en ny og langsiktig kontrakt med Vestbase AS om leie og bebyggelse av ca 25.000 kvm uteareal på Vestbase. Dette arealet er ment å dekke Shell sine nåværende behov for arealer til nye bygg, samt nødvendige arealer for fremtidig ekspansjon og forventet aktivitetsnivå fremover, heter det i en melding fra Shell og Vestbase.

– Shell og Vestbase AS er allerede godt i gang med planleggingen av flere nye subseahaller, beregnet for Shell sin pågående drifts- og utbyggingsaktivitet og de drifts- og prosjektrettede oppgaver/aktiviteter Shell skal håndtere i de nærmeste årene. Dette innebærer bygging av ca 7000 kvm med nye verksted-/lagerhaller, samt tilhørende infrastruktur og utearealer for vedlikehold, reparasjon, lagring og håndtering av selskapets materiell og utstyr. Byggingen vil starte allerede høsten 2013 og samtlige bygg i denne fasen planlegges ferdigstilt innen utgangen av første kvartal 2015, heter det i meldingen.

– Det øvrige arealet som inngår i leiekontrakten er i første omgang ment for håndtering av utstyr og materiell knyttet til Shell sine aktiviteter og operasjoner i Norskehavet (Draugen, Ormen Lange, produksjon og leterboring, samt tilhørende prosjektaktiviteter), men vil også kunne være egnet til å dekke Shell sitt arealbehov i forbindelse med en potensiell utbygging av Ormen Lange Subsea Gasskompresjon og de service- og logistikktjenester som vil være en del av et teknologisk banebrytende og omfattende prosjektet på Ormen Lange, skriver Shell og Vestbase.

– Dette er en meget betydelig kontrakt for Vestbase AS, både økonomisk og strategisk. Kontraktens langsiktighet (25 år), omfang i form av bebyggelse og tilhørende infrastruktur og ikke minst potensial for et økende tjenesteomfang er meget interessant. Denne langsiktige kontrakten med Shell styrker Vestbase sin posisjon som logistikk- og servicesenter for offshoreaktiviteten i Norskehavet og spesielt gjelder dette rollen som Vestbase over tid har opparbeidet innenfor subsea drift, vedlikehold og prosjektrettet aktivitet, kommenterer Vestbase.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger