Publisert 6. oktober 2006

Shell har denne høsten hele tre borefartøyer er i aktivitet for selskapet samtidig. Det er knyttet stor spenning til den pågående boringen på Onyx Vest-prospektet i Norskehavet.,- Shell er inne i en periode med rekordhøy aktivitet på norsk sokkel. Akkurat nå er det knyttet stor spenning til den pågående leteboringen i Onyx Vest-prospektet, sier direktør for undersøkelse og produksjon, Tore Holm i en pressemelding fredag.

Onyx Vest-prospektet ligger i Norskehavet som sammen med Haltenbanken Sør inngår som Shells hovedsatsingsområder på dypt vann på norsk sokkel.

Selskapet samarbeider med Statoil om leting på dypt vann, et samarbeid som startet i forbindelse med 17. runde, og som i første omgang skal vare fram til 2009.

Tre borefartøyer

West Alpha borer for tiden
på Onyx Vest.
Foto: Smedvig

Riggene West Alpha og Ocean Vanguard samt boreskipet West Navigator opererer alle for Shell i Norskehavet denne høsten.

West Alpha er i gang med leteboring på Onyx Vest-prospektet, Ocean Vanguard driver brønnkompleteringsarbeid på Draugen-feltet og West Navigator borer produksjonsbrønner på Ormen Lange-feltet.

– Aktivitetsnivået vil forbli høyt i lang tid fremover. I 2007 skal det blant annet bores to nye brønner på Draugen-feltet og en avgrensningsbrønn på Onyx Sør-Vest for å anslå størrelsen på et tidligere funn i formasjonen, sier Holm.

I tillegg ledes selskapets leteaktiviteter i atlanterhavsmarginen, et område som strekker seg fra området nord for Irland til Norskehavet, fra Stavanger.

– Vi håper det høye aktivitetsnivået og selskapets langsiktige ambisjoner forsterker vår posisjon som en attraktiv arbeidsgiver, sier direktøren.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger