Publisert 4. februar 2000

Det brasilianske petroleumsbyrået (ANP) har godkjent Shells utbyggingsplaner i Santosbassenget, blokk BS-4. Blokken inneholder store mengder tungolje i ultra dypt vann.

Det foreligger også store produksjonsutfordringer i området, skriver Upstreamonline. Shell erklærte Atlanta- og Olivia-feltene, deler av blokk BS-4, som kommersielt utvinnbare i desember 2006. Selskapet fikk 180 dager på seg til å presentere en utbyggingsplan.

I utgangspunktet ønsket selskapet en såkalt tension-leg platform (TLP) løsning for å utvikle de to feltene, og produksjonskapasiteten skulle være på 100.000 fat per dag. Men det er fortsatt ikke tatt en endelig beslutning på konseptet, sier en sikker kilde til Upstream.

Kilden informerer at Shell fortsatt kan endre utbyggingsplanene for BS-4 på grunn av markedsituasjonen. Selv om utbyggingsplanen består av en TLP samt et flytende lagrings- og lasteskip, kan konseptet muligens endres til et floating, production, storage and offloading (FPSO) fartøy, skriver Upstream.

Reservoarene i feltene er estimert å inneholde mer enn 1, 6 milliarder fat olje.

Shell er operatør for blokken med 40 prosent andel. Brasilianske Petrobras og amerikanske Chevron har henholdsvis 40 prosent og 20 prosent hver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger