Shippinggiganter danner ny logistikkkjempe

Wilh. Wilhelmsen Holding ASA og Wilh. Wilhelmsen ASA har inngått en intensjonsavtale med Rederi AB Soya og Wallenius Lines AB om å etablere et nytt felleseid børsnotert selskap for de to partenes felleseide investeringer, melder selskapene i en børsmelding.
Publisert 5. september 2016

Fusjonen vil skape en shippinggigant innen roll on-roll off (fraktskip for rullende kjøretøy) og tilhørende logistikktjenester.

Hensikten er å fusjonere partenes eierskap i de felleseide selskapene Wallenius Wilhelmsen Logistikk (eies 100%), EUKOR Car Carriers (Eid 80%) og amerikanske Roll-on Roll-off Carrier (eid 100%) inn i det nye selskapet. I tillegg vil partene fusjonere eierskapet til de fleste av sine fartøyer og berørte eiendeler og gjeld.

De endelige vilkårene og eierskapsnivå vil bli bekreftet med kunngjøringen av
endelig avtale innen utgangen av året.

Det nye selskapet får navnet Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA, og vil være basert på den eksisterende oppføring av Wilh. Wilhelmsen ASA på Oslo Børs.

Hovedkontor i Norge
Hovedkontoret for det nye selskapet vil være i Norge.
Craig Jasienski, i dag administrerende direktør og president i EUKOR Car Carriers, vil bli administrerende direktør i Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA. Styret i det nye selskapet vil ha sju til ni aksjonærvalgte medlemmer, hvorav majoritetseierne vil ha to medlemmer hver. Håkan Larsson, nåværende leder av styringsgruppen for de felleseide virksomheter, vil bli foreslått som styreleder av styret.

De to selskapene mener de kan spare et sted mellom 50 og 100 millioner dollar (415 til 830 millioner kroner) fordi man kan disponere skipene bedre, i tillegg til å samkjøre både administrasjonen, driften og de kommersielle aktivitetene.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger