Publisert 17. juli 2006

Avgjørelsen om hvilke utenlandske selskaper som skal få være med i utbyggingen av det gigantiske gassfeltet Shtokman, er utsatt til slutten av 2006.

NTB

Dermed må de norske selskapene Statoil og Hydro belage seg på enda lenger ventetid. Begge selskapene konkurrerer om å få være med det statseide russiske selskapet Gazprom i utbyggingen av Stockman-feltet i Barentshavet. Det samme gjør de to amerikanske selskapene Chevron og ConocoPhillips, samt det franske Total.

Det var Russlands industri- og energiminister Viktor Khristenko som i forbindelse med G8-toppmøtet i St. Petersburg uttalte at partnerne i Stockman-utbyggingen ville bli valgt ut ved slutten av 2006.

Utvelgelsen av Gazproms utenlandske partnere er blitt utsatt flere ganger. I forkant av G8-toppmøtet ble det spekulert på om en avgjørelse kunne komme raskt dersom USA og Russland ble enig om betingelsene for russisk medlemskap i Verdens handelsorganisasjon (WTO). USA og Russland greide imidlertid ikke å komme fram til noen avtale om dette før G8-toppmøtet i St. Petersburg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger