Publisert 4. februar 2000

En målrettet tyv stjal i august fire PC-er med informasjon om Shtokman-utbyggingen fra Multiconsults lokaler i Oslo. Saken er varslet til Politiets Sikkerhetstjeneste.

Tyven gikk målrettet inn i selskapets lokaler i Oslo Sentrum, og utførte tyveriet på få minutter. Vedkommende gikk rett forbi IT-avdelingens lokaler og opp i andre etasje, hvor selskapets ansatte som jobber med Shtokman sitter.

Målrettet
– Vi har hatt innbrudd før, men det spesielle denne gangen var at det lå noen arbeidsdokumenter på PC-ene om olje- og gassanlegget til StatoilHydro på Shtokmanfeltet. Innbruddstyven kom inn i de lokalene der denne arbeidsgruppa sitter, sier økonomidirektør Trond Dahle i Multiconsult til Dagbladet.

Det skal ifølge Multiconsult kun ha ligget notater og uferdige arbeidsdkoumenter om Shtokman og andre prosjekter på datamaskinene, mens de mest vitale dokumentene ligger på en server hvor tyvene ikke kan få tilgang til dem.

Multiconsult jobbet fram til juni i år for StatoilHydro med Shtokman-prosjektet, men siden kontrakten med selskapet er utgått, ønsker ikke StatoilHydro å kommentere hendelsen hos Multiconsult.

PST er varslet
Dahle i Multiconsult reagerer på at tyveriet skjedde så fort og effektivt.

– Dette kan være et tilfeldig innbrudd, det eneste vi reagerer på er at det skjedde veldig raskt. Tyven kom inn og gikk rett opp trappa til andre etasje, forteller Dahle.

Saken har blitt henlagt av politiet i Oslo, men Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har også blitt varslet om saken. De vil ikke si om de etterforsker saken.

– Det kan vi ikke kommentere. Vi er varslet om saken, sier informasjonsdirektør Trond Hugubakken til Dagbladet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger