Publisert 4. februar 2000

Regional direktør for Russland i Intsok, Håkon Skretting, sier at det gigantiske Shtokman-prosjektet er forsinket, og utbyggingsbesluttningen blir utsatt med ett år.

– Shtokman-prosjektet er forsinket, og utbyggingsbeslutningen som var planlagt for 2009 kommer til å skje tidligst i 2010, sa Skretting under et frokostseminar om Russland arrangert av Stavangerregionen Næringsutvikling.

Forsinkelsen skyldes langsom framgang, og generelle forsinkelser i prosjektet.

SHTOKMAN:Ett av verdens største felt til havs går
mot utsettelse.

Det er fra tidligere kjent at prosjektet står mellom en sparbøyeløsning eller en FPU (Floating Production Unit). Ifølge Skretting veier det nå mot en FPU. En liten hake ved bruk av FPU er at denne vil kreve en teknisk løsning på båtens turret som ikke eksisterer i dag.

Ingen kommentar
StatoilHydro, deleier i Shtokman Development AG som opererer Shtokman-utbyggingen, vil ikke kommentere den eventuelle utsettelsen av utbyggingsbeslutningen som Skretting snakker om.

Shtokman-feltet regnes som ett av verdens største bekreftede felter til havs, og forventes å inneholde 3700 milliarder standard kubikkmeter med gass og 31 millioner tonn kondensat.

StatoilHydro har en eierandel på 24 prosent i Shtokman Development AG. De andre partnerne er Gazprom med 51 prosent og Total med 25 prosent.

Shtokman Development AG blir ansvarlig for prosjektering, utvikling, konstruksjon, finansiering og utnyttelse av anleggene i første fase av Shtokman-utbyggingen.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger