Publisert 4. februar 2000

Guvernør for Murmansk, Yuri Yevdokimov, er fast bestemt på å konstruere en vindmøllepark utenfor Teriberka, som også er det valgte stedet for utviklingen av Shtokman-feltet.

Denne uken var guvernøren i Nederland for å møte med en vindmølleleverandør. Regionale myndigheter i Murmansk har i løpet av det siste året uttrykket et ønske om et vindenergiprosjekt i området, skriver BarentsObserver. Parken er planlagt plassert når Teriberka som også er nær fasilitetene til Shtokman-gassfeltet. Vindparken vil produsere opp mot 200 MWh.

Yevdokimov møtte med representativer fra selskapet Windlife Energy i Amsterdam, i tillegg til et par andre selskaper. Guvernøren skal også ha vært innom Haag hvor han møtte finansminister Frank Heemskerk. Det har vært entusiasme rundt prosjektet fra nederlandsk side. Administrerende direktør i Windlife Energy, Paul Logchies, uttalte til tidsskriftet Renewableenergy.com at – forholdene rundt dette vindprosjektet er sammenlignbare med offshore vindparkene i Nordsjøen. Vindmøllene på land koster kun rundt 40 prosent av hva offshore vindturbiner gjør. Med den russiske regjeringens støtte blir dette prosjektet veldig attraktivt for oss.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger