Publisert 4. februar 2000

Gazprom tar fremdeles sikte på produksjon og salg av LNG fra Shtokman, til tross for utviklingen i gassmarkedet, og vil selge LNG til Storbritannia, Italia og Frankrike.

For under to uker siden avgjorde Gazprom, Total og Statoil å utsette investeringsbeslutningen på Shtokman til mars 2011. Samtidig ble det klart at feltet først vil bli satt i produksjon i 2016. Eksport av LNG er ventet å starte opp i 2017.

For selv om det amerikanske gassmarkedet har endret seg dramatisk den siste tiden på grunn av store teknologiske framskritt når det gjelder skifergass, har Gazprom fremdeles tro på LNG-markedet.

Under en konferanse arrangert av olje- og gassleverandørbedrifter i Arkhangelsk denne uken sa toppsjef i Shtokman Development AG, Yuri Komarov, at Russland fremdeles anser LNG som en viktig faktor på Shtokman-prosjektet for å kunne levere til best mulige priser i et skiftende gassmarked.

Komarov påpekte at noe av LNGen som tidligere var planlagt sendt til USA kan sendes til det europeiske markedet fram til det amerikanske markedet bedrer seg igjen.

– Noe av LNG-volumet kan gå til det europeiske markedet, først og fremst til Storbritannia, Italia og Frankrike, sa Komarov ifølge Bloomberg, som siteres av BarentsObserver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger