Publisert 4. februar 2000

I dag møtes Aleksei Miller, Christophe de Margerie og Helge Lund i Moskva til en offisiell markering for opprettelsen av Shtokman Development Company.

– Det stemmer at sjefene i Gazprom, Total og StatoilHydro skal møtes i Moskva for å markere opprettelsen av selskapet, sier informasjonssjef for internasjonal undersøkelse og produksjon i StatoilHydro, Kjersti Tvedt Morstøl, til Oilinfo.

Ifølge Reuters skulle signeringen ha funnet sted den 20. desember i fjor, men i dag, torsdag, skjer det altså i Moskva – to måneder på overtid. Tvedt Morstøl ønsker ikke å kommentere dette, men sier at selskapene har jobbet med å modne fram prosjektet mot en endelig investeringsbeslutning som skal fattes i andre halvdel av 2009, og at de nå er fornøyde med at den er på plass.

Det nye selskapet, hvor StatoilHydro er minste partner med 24 prosent, skal ta seg av den første fasen av Shtokman-utviklingen. Selskapet får ansvar for planlegging, finansiering og utbygging av nødvendig infrastruktur, og vil til gjengjeld eie infrastrukturen i 25 år fra produksjonen settes i gang.

Selskapet får ikke eierskap i de enorme gassressursene i feltet, som ifølge Gazproms utgjør rundt 3.800 milliarder standard kubikkmeter gass. Kostnadene knyttet til første fase er beregnet til rundt 15 milliarder dollar – eller 80 milliarder kroner med dagens dollarkurs.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger